Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul rus al Apărării Serghei…

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu susține că Rusia și-a îndeplinit principalele obiective ale „operațiunii militare speciale” în Ucraina: „Ne concentrăm eforturile asupra atingerii scopului principal – eliberarea Donbass-ului”

Foto: TASS

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, susține că principalele sarcini ale „operațiunii militare speciale au fost finalizate, astfel Rusia își va concentra eforturile pentru atingerea obiectivului principal – eliberarea Donbassului”, scrie Tass.

„În primul rând, despre cursul operațiunii militare speciale a forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei. În general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate. Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost semnificativ redus, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile principale asupra atingerii scopului principal – eliberarea Donbass-ului”, a spus el.

Potrivit acestuia, „Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au suferit pagube semnificative”.

„Supremația în aer a fost câștigată. Forțele aeriene și sistemul de apărare aeriană au fost practic distruse”, a spus ministrul apărării.

El a spus că din 152 de aeronave care se aflau în componența de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei înainte de începerea „operațiunii”, 123 au fost distruse, din 149 de elicoptere – 77, din 180 de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă și medie. – 152.

Începând de duminică, 11 martie, adică din a 16-a zi de război, ministrul apărării Federației Ruse, Serghei Șoigu, a încetat să mai apară în public. Până în acea zi, Shoigu i-a sunat pe colegii săi din alte țări și a oferit premii. Cu alte cuvinte, au existat confirmări independente că șeful departamentului militar este în regulă. Ulterior, după cum notează publicația rusă „Медиазона”, Shoigu a dispărut.