Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul de Externe al Ucrainei…

Ministerul de Externe al Ucrainei reacționează la declarația așa-numitului șef al Republicii Populare Lugansk privind organizarea unui „referendum” pentru aderarea la Rusia

Imagine-simbol

Ministerul de Externe al Ucrainei a reacţionat la intenţiile așa-numitului șef al Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, protejat al Kremlinului, privind organizarea unui aşa-zis „referendum” în vederea aderării la Rusia a regiunilor ocupate din regiunea Lugansk („LNR”).

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a declarat că „orice referendum fals în teritoriile ocupate temporar sunt nule din punct de vedere juridic și nu vor avea consecințe juridice”, scrie unian.net.

„Nicio țară din lume nu va recunoaște schimbarea forțată a unei granițe recunoscute internațional. Rusia va primi un răspuns și decisiv al comunității internaționale, care își va accelera căderea în abisul izolării globale”, a subliniat Nikolenko.

Anterior, în mass-media de propagandă rusă au apărut informații că Leonid Pasechnik, un protejat al Kremlinului din zona ocupată a regiunii Lugansk, a declarat că acolo ar putea avea loc un referendum pentru aderarea la Federația Rusă.

Pe 21 februarie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretele privind recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk.

Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.