Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mii de turişti - blocaţi…

Mii de turişti – blocaţi în staţiunile montane din Austria. Doi schiori au murit în urma avalanşelor

Doi schiori de naţionalitate germană au decedat în urma unor avalanşe produse în weekend în vestul Austriei, iar mii de turişti au rămas blocaţi în staţiunile din Alpii austrieci după ce mai multe şosele au fost închise ca urmare a ninsorii abundente şi riscului crescut de avalanşe, scrie mediafax.ro.

În pofida avertismentelor autorităţilor, unii schiori s-au aventurat în zone cu risc ridicat de avalanşe, informează agenţia de ştiri Dpa. Doi schiori au murit în urma unor incidente produse în statul austriac Vorarlberg, deşi erau echipaţi cu dispozitive de siguranţă, cum ar fi veste gonflabile care ar fi trebuit să-i ţină la suprafaţă pe schiori. Tot în Vorarlberg, o elveţiancă ce se dădea cu snowboardul a murit după ce a ieşit de pe pistă şi a căzut de pe o pantă abruptă.

Aproximativ 12.000 de turişti au rămas blocaţi până duminică seară în staţiunea Saalbach-Hinterglemm din vestul Austriei, până când autorităţile au declanşat o avalanşă cu ajutorul unei explozii controlate. Alte sute de turişti au rămas blocaţi şi în staţiunea Obertauern, unii dintre aceştia fiind evacuaţi duminică de serviciile de urgenţă. Ninsoarea abundentă a cauzat şi căderea a numeroşi copaci care s-au prăbuşit pe carosabil, peste căi ferate sau linii de alimentare cu electricitate.