Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mecanicul din Caracal a recunoscut…

Mecanicul din Caracal a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrinei, cât și al Luizei

Suspectul principal în cazul dispariției unei adolescente de 15 ani din județul Olt, Gheorghe Dincă, a recunoscut, în urmă cu puţin timp, vina în săvârșirea a două crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru mediafax.ro.

„Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit nişte explicaţii. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreţinere relaţii sexuale, au fost discuţii mai aprinse şi în urma acelor discuţii le-a lovit şi în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declaraţiile dânsului au venit de bună voie”, a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă, pentru MEDIAFAX.

Deocamdată, nu se știe dacă autorul a anunțat și unde sunt cadavrele, pentru că până acum anchetatorii nu au găsit vreun corp, ci doar urme umane.

Însă imediat după declarația avocatului, acesta a mers alături de anchetatori la o groapă de gunoi, aflată la 300 de metri de casa suspectului principal, scrie digi24.ro.

Bănuitul, în vârstă de 66 de ani, recunoaște crimele în a treia zi de anchetă, după ce a fost dus din nou la casa sa din Caracal pentru audieri, după ce în cenuşa aflată într-un butoi metalic din curtea casei, anchetatorii ar fi găsit mai multe fragmente de oase calcinate şi 21 bucăţi dinţi de natură umană, iar în maşina bărbatului era un cercel al Alexandrei, identificat de mama ei.

Legiștii au confirmat astăzi suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de om. 

Potrivit surselor G4Media.ro, Gheorghe Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că după ce le-a ucis pe fete, le-a ars. Pe Alexandra a ucis-o după ce și-a dat seama că tânăra de 15 ani a sunat la 112.

Gheorghe Dincă a fost reținut vineri, iar ieri a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, bănuit de trafic de minori și viol. Astăzi, însă acestuia i se aduce și acuzația de omor deosebit de grav.

Alexandra Măceșanu este dispărută de miercuri, 24 iulie, când a plătit o mașină de ocazie pentru a ajunge acasă, în localitatea Dobrosloveni, aflată la o distanță de zece minute de Caracal. Joi, la scurt timp după ce părinții au semnalat la poliție dispariția fetei, aceasta a reuşit să sune de trei ori la 112, unde a anunţat că a fost sechestrată şi violată. Poliţiştii au ajuns după 19 ore la locaţia suspectului, acuzând STS că a dat date greşite privind localizarea şi că nu au avut mandat să intre.

Anchetatorii au identificat ADN-ul fetei pe cercelul găsit în mașina lui Dincă, precum și fire de păr ale Alexandrei.

Părinții Alexandrei au fost sunați joi, a doua zi de la dispariția fetei, de pe un număr privat pentru a li se spune că aceasta este bine și a plecat din țară.

În același fel, în aprilie, bunicul Luizei Mihaela, o tânără de 18 ani dispărută, la fel, în Caracal, a fost sunat pentru a i se spune că nepoata lui este bine, în Elveția.

Luiza Melencu prima victimă a lui Dincă, care a fost dată dispărută în luna aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Foto antet: mediafax.ro