Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marea Britanie și aliații săi…

Marea Britanie și aliații săi au convenit să trimită mai mult ajutor militar letal Ucrainei

Imagine-simbol

Marea Britanie și aliații săi au convenit să trimită mai mult ajutor militar letal Ucrainei pentru a se apăra de invazia rusă, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, transmite Reuters.

„Mai multe ajutoare letale vor ajunge în Ucraina. O serie de țări au venit fie cu idei noi, fie, într-adevăr, cu mai multe promisiuni financiare”, a declarat Wallace, după Conferința internațională a donatorilor de apărare pentru Ucraina (IDDCU).

Ajutorul va include furnizarea de sisteme de apărare aeriană, artilerie cu rază de acțiune mai lungă, vehicule blindate, precum și o mai mare capacitate de instruire și sprijin logistic.

Conferința donatorilor demonstrează determinarea comunității internaționale de a sprijini Ucraina în fața invaziei ilegale și neprovocate a președintelui Putin. Sporim coordonarea pentru a intensifica acest sprijin militar și pentru a ne asigura că Forțele Armate ale Ucrainei devin mai puternice”, a afirmat Wallace

Moscova numește invazia pe care a lansat-o pe 24 februarie o „operațiune militară specială” menită să „demilitarizeze” și să „denazifice” Ucraina.

Anterior, reprezentantul permanent al Marii Britanii la ONU a declarat că țara este pregătită să-și „joace rolul” în furnizarea de garanții de securitate pentru Ucraina, dacă Kievul o cere.

Autoritățile britanice oferă Kievului ajutor umanitar și sprijin militar semnificativ. Suma totală cheltuită pentru ajutorul acordat Ucrainei este de peste 400 de milioane de lire sterline.