Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marea Britanie își confirmă disponibilitatea…

Marea Britanie își confirmă disponibilitatea de a deveni un garant al securității Ucrainei

Reprezentantul permanent al Marii Britanii la ONU a declarat că țara este pregătită să-și „joace rolul” în furnizarea de garanții de securitate pentru Ucraina, dacă Kievul o cere. Declarația în acest sens a fost făcută de reprezentanta Marii Britanii la ONU, Barbara Woodward.

Întrebată dacă Londra poate acționa ca un garant al securității Ucrainei, reprezentanta Marii Britanii la ONU a zis că „da”, dacă administrația de la Kiev va cere asta.

Potrivit oficialei, autoritățile britanice oferă Kievului ajutor umanitar și sprijin militar semnificativ. Suma totală cheltuită pentru ajutorul acordat Ucrainei este de peste 400 de milioane de lire sterline. În plus, Boris Johnson și Volodimir Zelensky au conversații telefonice aproape zilnice.

„Și ceea ce vrem să facem este să ajutăm în orice mod posibil, să punem capăt acestui război, să asigurăm retragerea trupelor ruse. Am fi bucuroși să jucăm un rol în asta dacă guvernul de la Kiev ne va cere să facem acest lucru – da”, a spus ea.

Anterior, șeful guvernului britanic, Boris Johnson, a declarat că un acord de încetare a focului între Rusia și Ucraina nu va fi suficient pentru a dispune ridicarea sancțiunilor britanice impuse rușilor.