Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marea Britanie intenționează să renunțe…

Marea Britanie intenționează să renunțe la carantină pentru cetățenii străini vaccinați împotriva COVID-19 care intră în țară

Marea Britanie intenționează să renunțe la măsura carantinei pentru cetățenii străini imunizați cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 care intră în țară. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Grant Shapps, scrie Reuters.

„Vrem să putem face acest lucru pentru oameni. Lucrăm activ. În următoarele câteva săptămâni voi putea să mă prezint și să spun mai multe pe acest subiect”, a declarat Shapps pentru Sky News.

Ministrul Transporturilor a anunțat joi, 8 iulie, că cetățenii englezi care sunt vaccinați cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 nu vor fi plasați în carantină la întoarcerea în țară.

Potrivit Reuters, în Marea Britanie, cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut de patru ori de la începutul lunii iunie.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat anterior că Guvernul intenționează să relaxeze măsurile impuse pentru a stopa pandemia de COVID-19. O astfel de decizie ar urma să fie adoptată pe 19 iulie.