Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Jurnalista din Rusia, Maria Ponomarenko,…

Jurnalista din Rusia, Maria Ponomarenko, care în martie a relatat despre atacul asupra teatrului din Mariupol, a fost plasată în arest în izolator pentru două luni

Jurnalista din Rusia, Maria Ponomarenko, care lucrează pentru portalul de știri RusNews și care în martie curent a relatat despre atacul aerian al forțelor ruse asupra teatrului din Mariupol, unde se refugiase sute de ucraineni, a fost plasată în arest în izolator pentru două luni, până pe 20 iunie. O decizie în acest sens a fost pronunțată la 27 aprilie de un tribunal din Rusia, scrie TASS.

Tribunalul din districtul Oktiabrski s-a pronunţat asupra impunerii măsurii preventive de reţinere a Mariei Ponomarenko. Jurnalista arestată este acuzată că a difuzat public informaţii false despre activităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse.

Potrivit comunicatului, Ponomarenko, care a publicat pe canalul ei de Telegram informaţii despre atac, a fost reținută la 24 aprilie şi va rămâne în arest până la 22 iunie.

La 16 martie, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că acuzaţiile Kievului cu privire la un atac aerian rus asupra teatrului din Mariupol „nu corespund realităţii”.

Pe 16 martie curent, trupele ruse au bombardat clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau aproximativ 1200 de persoane. Intrarea în adăpostul anti-bombă a fost blocată de molozuri, iar din cauza bombardamentelor intense, atunci, nu au existat informații despre victime.

Teatrul din Mariupol, bombardat de trupele ruse. În clădire se adăposteau peste 1000 de persoane