Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Imagini filmate din dronă arată…

Imagini filmate din dronă arată dezastrul din Mariupol, orașul-port vizat de atacurile armatei ruse – VIDEO

Presa ucraineană publică imagini filmate din dronă care arată amploarea dezastrului din Mariupol, oraș-port situat în estul Ucrainei, vizat de atacurile și bombardamentele armatei ruse.

Din imaginile publicate pe rețelele de socializare se vede că infrastructura orașului și clădiri rezidențiale au fost distruse.

Peste 2 500 de locuitori ai oraşului Mariupol, port la Marea Azov, au fost ucişi de la declanşarea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, a anunţat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu televizat luni, potrivit Reuters.

Și orașul Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, a fost atacat de militarii ruși.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.