Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO, VIDEO/ Actori, cântăreți, prezentatori…

FOTO VIDEO Actori, cântăreți, prezentatori TV și bloggeri din Rusia transmit mesaje anti-război

Actori, cântăreți, prezentatori TV și bloggeri din Rusia au transmis mesaje de solidaritate în actuala situaţie de război provocată de atacul Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Acești au lansat apeluri către autoritățile de la Kremlin de a opri ostilitățile din această țară.

Mai multe celebrități ruse precum Ivan Urgant, Maxim Galkin sau Ksenia Sobchak s-au exprimat pe rețelele de socializare împotriva invaziei ruse în Ucraina și au cerut încetarea ostilităților. Aceștia au publicat imagini complet negre, cu hashtagul #нетвойне.

Iar cântărețul Valery Meladze a venit cu un mesaj video. „Astăzi s-a întâmplat ceva care nu s-ar fi putut și nu ar fi trebuit să se întâmple. Istoria va judeca într-o zi și va pune totul la locul său, dar astăzi vreau să vă rog, vă implor să opriți ostilitățile…”, spune artistul în mesajul său.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.