(foto) Act terorist în fața Cabinetului de miniștri al Ucrainei? Ce spune Consiliul Național de Securitate și Apărare

Două persoane au fost rănite în centrul Kievului după ce în fața clădirii Cabinetului de miniștri al Ucrainei s-a produs o explozie.

„La ora 14.06, poliția a fost anunțată despre explozia unui obiect necunoscut pe str. Grușevskovo. Drept consecință, un bărbat și o femeie au fost răniți”, a anunțat poliția din Ucraina, citată de hromadske.ua.

Explozia din fața Executivului ar putea fi un act terorist planificat din timp, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexandr Turcinov.

„Nu excludem faptul că este vorba despre un act terorist planificat, care a fost realizat pentru ca de Ziua Independenței să nu se bucure toți de sărbătoare. Aici lucrează ofițerii de investigație, Poliția Națională și Serviciul de Informație și Securitate. Ei s-au clarificat cu componenta de infracțiune și acum are loc căutarea terorișilor”, a declarat secretarul Consiliului național pentru siguranță și apărare al Ucrainei, Alexandr Turcinov, citat de hromadske.ua.

În apropierea str. Grușevskovo, unde s-a produs explozia, astăzi au loc mai multe evenimente dedicate Zilei Independenței  Ucrainei.

Ucraina marchează astăzi, 24 august, Ziua Independenței. Acum 26 de ani, pe 24 august 1991, Ucraina a ieşit din componenţa URSS, şi s-a declarat stat independent şi democratic, prin Declarația de Independență adoptată de Parlamentul de la Kiev.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ciubuc ion

    Tot Turcinov declara cu putin timp in urma ca exista informatii ca agenti ai FSB vor incerca diversiuni,atacuri si atentate,ba in plus a aparut si un telefon anonim care anunta un atentat la viata lui Porosenko aflat la Harkov,deci Rusia face orice ca sa opreasca drumul Ukrainein spre UE si la NATO,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *