Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele armate ucrainene susțin că…

Forțele armate ucrainene susțin că au lovit o navă de război a marinei ruse în Marea Neagră – presa ucraineană

Imagine simbol

Forțele armate ucrainene susțin luni, 7 martie, că au lovit o navă de război a marinei ruse în Marea Neagră, scrie Ukrinform.

Un anunț în acest sens a fost făgut de către Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odessa.

„Vom distruge inamicul. Minus o navă de război inamică. Inamicul suferă pierderi. Bună treabă, băieți. Glorie Forțelor Armate”, a declarat Bratchuk.

Reprezentantul Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odessa nu a oferit detalii despre lovitura asupra navei de război inamice.

„Nu există încă nicio confirmare dacă a fost o navă de patrulare sau o barcă-rachetă, dar cu siguranță este vorba de minus o navă”, a spus Bratchuk.

A început a douăsprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina