Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele armate ale Azerbaidjanului au intrat în…

Forțele armate ale Azerbaidjanului au intrat în Nagorno-Karabakh, în zona de responsabilitate a contingentului rus de menținere a păcii – Ministerul rus al Apărării

Imagine - simbol

Forțele armate ale Azerbaidjanului au intrat în zona de responsabilitate a contingentului rus de menținere a păcii din Nagorno-Karabakh și au înființat un post de observare, transmite TASS cu referire la Ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării precizează într-un comunicat că, „în perioada 24-25 martie, forțele armate din Azerbaidjan au lovit de patru ori cu o dronă Bayraktar asupra unităților din Nagorno-Karabakh”.

Se precizează că, Rusia a solicitat Azerbaidjanului retragerea trupelor.

Publicitate
Publicitate

Anterior, în Nagorno-Karabakh a fost instituită legea marțială, scrie presa rusă.

„Șeful Republicii nerecunoscute Nagorno-Karabakh a semnat un decret privind limitarea temporară a drepturilor și libertăților în contextul legii marțiale. Astfel, se limitează dreptul la libertatea de întruniri, mitinguri și alte activități”, scrie RIA Novosti.

Cele două ţări din Caucaz, Armenia şi Azerbaidjan, au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

În toamna anului 2020, Azerbaidjanul şi Armenia au semnat sub egida Rusiei un acord pentru a pune capăt ostilităților în conflictul din Nagorno-Karabah. Rusia urma să trimită 2.000 de militari pentru menținerea păcii care vor rămâne în regiune timp de 5 ani, potrivit acordului care prevede şi o prelungire.

Publicitate
Publicitate