Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   DOC/ Gruparea de hackeri Anonymous…

DOC Gruparea de hackeri Anonymous publică ordinul semnat de ministrul adjunct al Apărării din Rusia cu privire la înregistrarea unor videoclipuri despre armata ucraineană

Grupul de hackeri Anonymous, care a declarat război regimului lui Putin, publică luni, 28 martie, un ordin semnat de către ministrul adjunct al Apărării din Rusia, generalul Dmitri Bulgakov, cu privire la înregistrarea unor filmulețe video „false” despre armata ucraineană.

Într-o postare pe Twitter, hackerii publică un ordin semnat de către Bulgakov la 21 martie în care se menționează că militarii ruși trebuie să înregistreze filmulețe video cu soldații ucraineni. Mai exact, videoclipul ar fi trebuit să conțină fragmente în care soldații Forțelor Armate ale Ucrainei își bat joc de „prizonierii de război ruși”. Potrivit ordinului, toate acestea sunt necesare pentru a se asigura că militarii ruși încetează să se predea în mod voluntar ucrainenilor.

Anonymous, care se află într-un război cibernetic împotriva Rusiei de când Putin a lansat invazia Ucrainei, şi-a multiplicat acţiunile de destabilizare a Guvernului rus şi de sensibilizare a poporului rus cu privire la propaganda Kremlinului şi statului rus.

Anterior, hackerii au anunţat că au furat şi difuzat pe Internet 820 de gigaocteţi de date confidenţiale de la autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor (Roskomnadzor).