Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Grupul de hackeri Anonymous anunţă…

Grupul de hackeri Anonymous anunţă că a spart serverele FSB şi dezvăluie o convorbire între Putin şi Şoigu: „Tango Down”

Grupul de hackeri Anonymous, care a declarat război regimului lui Putin, anunţă joi, 17 martie, că a spart serverele Serviciului rus de securitate (FSB), serviciile secrete ruse.

Anonymous dezvăluie, de asemenea, o convorbire sensibilă între preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul său al Apărării Serghei Şoigu.

„Tango Down”, anunţă Anonymous pe Twitter piratarea serverelor serviciilor secrete ruse FSB (fostul KGB), o expresie folosită în armată pentru semnalarea doborârii la pământ a unui inamic.

Grupul anunţă în acelaşi tweet că a piratat şi serverele altor instituţii ruse, site-urile Primăriei Moscovei, Guvernului Federaţiei ruse şi Ministerului rus al Sporturilor.

Grupul divulgă în alt tweet o corespndenţă între Putin şi Şoigu. Liderul de la Kremlin şi ministrul său de război vorbesc despre un plan de exploatare şi vânzare a unor păduri ucrainene, în scopul ”apărării” împotriva armatei ucrainene.

Anonymous, care se află într-un război cibernetic împotriva Rusiei de când Putin a lansat invazia Ucrainei, şi-a multiplicat acţiunile de destabilizare a Guvernului rus şi de sensibilizare a poporului rus cu privire la propaganda Kremlinului şi statului rus.

Anterior, hackerii au anunţat că au furat şi difuzat pe Internet 820 de gigaocteţi de date confidenţiale de la autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor (Roskomnadzor).