Curtea Constituțională a Georgiei a decis legalizarea consumului de marijuana

Utilizarea marijuanei în Georgia a fost legalizată de Curtea Constituțională pe 30 iunie, în urma unei decizii luate după trei luni de așteptare, scrie jam-news.net, precizând că astfel, instanța a satisfăcut cererea liderilor partidului politic „Girchi“, Zurab Japaridze și Vakhtang Megrelishvili, care de mai mulți ani insistă asupra legalizării marijuanei și a liberalizării politicii consumului de droguri.

Potrivit deciziei Curții, utilizarea de marijuana va fi pedepsită doar dacă reprezintă o amenințare pentru terțele părți, în special dacă afectează instituțiile de învățământ, transporturile, locurile publice aglomerate.

În același timp, pedeapsa penală pentru cultivarea și răspândirea marijuanei este încă valabilă.

După cum a declarat liderul partidului „Girchi”, Zurab Japaridze, după anunțarea deciziei instanței, „a fost o luptă nu pentru marijuana, ci pentru libertate”.

Anul trecut, Curtea Constituțională a Georgiei a decriminalizat folosirea marijuanei, lăsând în calitate de pedeapsă doar amenzile administrative. Cu toate acestea, activiștii au intentat un proces nou, solicitând anularea responsabilității administrative.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *