Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Armata rusă a părăsit orașul…

Armata rusă a părăsit orașul Slavutici, în care locuiesc angajații centralei nucleare de la Cernobîl

Armata rusă a părăsit oraşul ucrainean Slavutici, în care locuieşte personalul centralei nucleare de la Cernobîl, după ce şi-au încheiat misiunea de a-l inspecta, a anunţat primarul orașului Iuri Fomicev, transmite Reuters.

„Şi-au terminat treaba pe care o aveau. Au inspectat oraşul, astăzi au terminat şi au plecat. Nu mai este niciun soldat în oraş acum”, a precizat Fomicev într-un mesaj în social media.

Sâmbătă, guvernatorul regional de la Kiev a declarat că forțele ruse au preluat controlul orașului Slavutici chiar în afara zonei de excludere de siguranță din jurul Cernobîlului, locul celui mai grav dezastru nuclear din lume din 1986, unde personalul ucrainean încă gestionează centrala.

Slavutici, oraş cu 25 000 de locuitori, situat la 160 de kilometri nord de capitala ucraineană, a fost construit după accidentul nucear de la Cernobîl, în 1986.

Incendii masive au izbucnit duminică, 27 martie, în zona de excludere Cernobîl în urma bombardamentelor lansate de forțele rusești. Peste 10 mii de hectare de pădure au ars, a anunțat comisara pentru drepturile omului a Radei Supreme, Ludmila Denisova.

Incendii masive au izbucnit duminică în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl în urma bombardamentelor rusești