Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alegeri prezidențiale în Romania. Zi…

Alegeri prezidențiale în Romania. Zi cu emoții pentru Viorica Dăncilă: „Și bărbaţii plâng câteodată”

Pentru social-democraţi, miza acestor alegeri prezințiale din Romania a fost să ajungă în turul doi, scrie stirileprotv.ro.

Cu o prezenţă foarte mare la urne, atât în România cât şi în diaspora, social-democraţii şi-au făcut calcule şi s-au temut că Viorica Dăncilă se va clasa pe locul al treilea, după liderul USR, Dan Barna.

De altfel, şefa PSD a recunoscut că a avut emoţii toată ziua şi a făcut declaraţii abia după exit-polluri, când a ştiut sigur că l-a învins pe Barna şi că duce partidul în turul doi al alegerilor.

Niciun susținător la sediul PSD

La sediul PSD a fost linişte. Spre seară, au venit lideri din eşalonul doi al partidului, dar niciun susţinător.

În aplauze timide, şefa PSD a ieşit să ţină un discurs abia după ce s-au anunţat rezultatele parţiale, în timp ce vorbea Klaus Iohannis. Colegii săi de partid ne-au explicat că nu a vrut să-l asculte pe şeful statului.

Viorica Dăncilă: “Potrivit exit poll suntem în turul doi. Sperăm că votul de azi se va multiplica în turul următor”.

Ziua nu a fost deloc uşoară. Într-un birou din sediul partidului, Dăncilă a dat telefoane şi a calculat voturi alături de deputatul Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră, senatorul Tit-Liviu Brăiloiu, fostul ministrul al Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, şi deputatul Nicușor Vasilescu. Calculele social-democraţilor arătau că şansele candidatului lor scad în condiţiile unei prezenţe crescute în ţară şi a votului masiv din străinătate. În sondajele care au circulat în cursul zilei, Viorica Dăncilă a fost deseori foarte aproape de liderul USR, Dan Barnă, iar PSD se temea ca acesta o va surclasa. De altfel, în comunicările interne, social-democraţii au dat ordin să nu se pomenească nimic despre votul din diaspora pe motiv ca astfel şi-ar demobiliza susţinătorii.

Ecaterina Andronescu, senator PSD: “Acum să ne facem evaluările şi să mergem mai departe”.

Daniel Florea, primarul sectorului 5: “Nu am niciun fel de sentimente negative”

Spre seară, candidatul PSD s-a detaşat. Surse din partid spun că Dăncila a avut şi momente în care a cedat.

Viorica Dăncilă, preşedinte PSD: “Nu am plâns. Poate bărbaţii, că şi bărbaţii plâng câteodată”

Şefa PSD este sigură că ajunge în turul doi şi datorită majorărilor de pensii, salarii şi a banilor pe care i-a alocat administraţiilor locale înainte de a pleca de la şefia Guvernului. Marţi, liderii PSD se reunesc pentru a analiza rezultatele primului tur al alegerilor.

Sursa: Pro TV România