Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   33 de țări au identificat…

33 de țări au identificat deja noua variantă a Covid-19 care se răspândește mult mai rapid

Foto: statnews.com
Foto: statnews.com

Turcia a devenit, recent, a 33-a țară în are a fost depistată noua variantă a Covid-19, cea care se răspândește mult mai rapid. Informațiile disponibile până acum arată că virusul a fost detectat doar la persoane care au venit din Marea Britanie.

New York Times scrie că virusul B.1.1.7 nu reprezintă o noutate ca nivel de dezvoltare a virusului. El este periculos mai mult pentru riscul crescut de transmitere.

Sursa citată menționează că Turcia a devenit, recent, cea de-a 33-a țară în care în care noua variantă a virusului a fost găsită. Astfel, cele 33 de state în care s-au identificat infecții cu varianta de virus cunoscută sub numele de B.1.1.7 sunt: Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Emiratele Arabe Unite și Taiwan.

R.Moldova nu se află în această listă. Anterior, ministra Sănătății a anunțat că țara noastră nu are posibilitățile tehnice pentru identificarea noii tulpini a virusului.

La fel ca multe state din lume, R. Moldova a suspendat zborurile din Marea Britanie la 21 decembrie 2020. Decizia a fost aprobată de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificate în Marea Britanie.