100 de soldaţi arestați în Turcia pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen

Procurorii turci au dispus astăzi arestarea unui număr de 100 de soldaţi pentru presupuse legături cu reţeaua condusă de imamul Fethullah Gulen, despre care Ankara susţine că a organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, transmite Reuters, citat de agerpres.ro.

Arestările au fost efectuate la capătul unor investigaţii privind comunicaţiile telefonice între presupuşi membri ai reţelei Gulen.

Poliţia turcă efectuează constant operaţiuni contra susţinătorilor lui Gulen după puciul eşuat din 15 iulie 2016, în care au fost ucise 250 de persoane. Fethullah Gulen, care trăieşte în exil în SUA, a negat însă orice implicare în evenimentele respective.

Cel puţin 77.000 de persoane se află în arest preventiv în Turcia, iar aproximativ 150.000 de funcţionari publici, militari şi profesori au fost destituiţi sau suspendaţi din funcţii în represaliile care au urmat tentativei de lovitură de stat din vara lui 2016.

Organizaţiile pentru drepturile omului şi aliaţii occidentali ai Turciei au criticat Ankara pentru amploarea şi intensitatea acestor represalii, afirmând că preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a folosit puterea pentru a reduce la tăcere opoziţia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Dacă dictatorul turc Erdogan are chef să mai scapmene câțiva ghiuleniști să se adreseze amicului moldovean, mancurtul Dodon, că ăsta totdeauna este gată să-i mai vândă ceva ghiuleniști. Și nu-i vinde scump. Doar câteva lăzi cu grenade lacrimogene pentru fiecare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *