Volumul transferurilor băneşti a crescut. Câţi bani au trimis acasă migranţii moldoveni

Moldovenii plecaţi la muncă în străinătate trimit mai mulţi bani în ţară. În aprilie curent, cetăţenii din diasporă au transferat bani, în favoarea persoanelor fizice, în valoare de peste 98 milioane de dolari americani, cu 14,6% mai mult decât în luna aprilie 2017. Mijloacele financiare au fost virate prin intermediul băncilor comerciale din R. Moldova.

Conform datelor furnizate de către Banca Naţională a Moldovei (BNM), aproape 40% din transferuri provin din Uniunea Europeană (UE), circa 28% vin din statele CSI şi 32% – din alte colţuri ale lumii unde sunt stabiliţi moldoveni.

După provenienţa transferurilor, circa 27,2% din banii viraţi sunt din Rusia (26,84 milioane de dolari), iar 18,5% – din Israel (18,27 milioane de dolari). Moldovenii au mai trimis bani acasă din Italia (13,1%), SUA (8,25%), Germania (6,2%), Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord (5,5%), Franța (3,7%), Spania (1,4%), Irlanda (1,3%), Turcia (1,1%), Portugalia (1%), România (1%) şi din alte state (11,9%).

BNM anunţă că în perioada ianuarie – aprilie 2018, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din R. Moldova a constituit 396,34 milioane de dolari SUA, cu 17,2% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017.

Totodată BNM precizează că transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetățenilor R. Moldova care lucrează peste hotare, dar includ și transferuri precum pensii, indemnizaţii, moşteniri, cadouri, donaţii şi altele.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *