Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Șeful de la „Moldovagaz”: Parvin…

Șeful de la „Moldovagaz”: Parvin deja solicitări de cooperare din partea unor furnizori din România. Azi e mai convenabil de cumpărat de la „Gazprom”

Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a anunțat marți, 8 septembrie, că parvin deja solicitări de cooperare din partea unor furnizori de gaze naturale din România, dar actualmente este mai convenabil ca acestea să fie procurate de la gigantul rus „Gazprom”.

El a menționat că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este o alternativă pentru asigurarea cu gaze naturale, „să nu depindem doar de est”.

„Parvin deja solicitări de cooperare din partea unor furnizori din România, vom activa după reguli europene. În primul rând, vom vedea care este aspectul economic. Vom vedea care este costul, rutele.

Azi e mai convenabil de cumpărat de la „Gazprom”, prețul include costuri adiacente. Dacă vorbim de ruta alternativă, vom acționa după așa-numitele reguli de intrare-ieșire. Urmează să rezervăm capacitatea. Dacă furnizorul aduce gazul la hotar, noi urmează să calculăm. Unde ruta transport este mai convenabilă – și prețul e mai convenabil”, a declarat Ceban.

El a anunțat că a fost prelungit contractul cu „Gazprom”, prețul rămânând același, dar „vrem să renegociem un nou contract, pe o perioadă de trei ani, la condiții mai avantajoase”.