Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Reacția „Avia Invest” după ce…

Reacția „Avia Invest” după ce AAC a anunțat că a cerut intentarea dosarului de executare pentru datoria de peste 22 de milioane de lei

Compania „Avia Invest” consideră informațiile prezentate miercuri, 6 mai, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) drept „manipulatorii și care nu prezintă în totalitate adevărul și dedesubturile situației legate de așa-numita datorie a companiei Avia Invest”.

„Suma de peste 22 de milioane de lei, prezentată de AAC ca fiind datorie a Avia Invest, este de fapt o parte din penalități, rezultate din datoriile istorice ale companiei Air Moldova, încă din perioadă în care era în gestiunea statului.

Prin urmare, datoriile Air Moldova către Avia Invest au determinat reţineri de plăţi către AAC, iar investitorul aeroportului este obligat acum, într-o perioadă de criză profundă, să plătească penalităţi peste penalități pentru gestionarea frauduloasă a unei companii aeriene de către stat. Guvernarea se comportă în această situație precum baba profitoare din romanul lui Dostoievski, profitând de alții și ținând cont doar de propriile beneficii.

Menționăm că suma datoriei a fost achitată integral către AAC, inclusiv o parte din penalități. Iar executare silită a penalităților rămase, într-o perioadă de criză, este lipsită cel puțin de bun simț și denotă intenții deloc binevoitoare către compania Avia Invest.

Atragem atenția opiniei publice că sechestrele aplicate de autorităţi pe conturile Avia Invest, au adus la imposibilitate de a achita salariile la peste 600 de angajaţi, în condițiile unei crize sociale și economice fără precedent pentru Republica Moldova”, menționează compania într-un comunicat emis joi, 7 mai.