Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Poșta Moldovei are o nouă…

Poșta Moldovei are o nouă administratoarea interimară

Sursa: posta.md

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” anunță vineri, 7 iulie, că funcția de administrator interimar va fi ocupată de Violeta Cojocaru, după ce Roman Cojuhari a fost numit în funcția de director al Agenției Proprietății Publice (APP).

Violeta Cojocaru ocupă funcția de viceadministratoarea a Întreprinderii de Stat din octombrie 2021.

„Violeta Cojocaru, cu o experiență managerială impresionantă de peste 15 ani a echipelor de profil juridic și un angajament ferm pentru excelență, preia conducerea instituției, gata să perpetueze viziunea și strategia instituite de predecesorul său, Roman Cojuhari”, se arată în comunicatul emis de Poșta Moldovei.

Noua administratoare a Poștei Moldovei susține că atunci când a preluat funcția de viceadministratoare acum doi ani, „am intrat într-un proces de transformare a Poștei Moldovei”. 

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2022, Cojocaru a indicat un salariu lunar brut de circa 25 de mii de lei de la Î.S. „Poșta Moldovei” și aproximativ 3 300 de lei – salariu brut de la Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova.

Directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Alexandru Musteață, a fost eliberat din funcție. În locul său la cârma instituției a venit Roman Cojuhari, directorul interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Hotărârile au fost aprobate miercuri, 28 iunie, de către Cabinetul de miniștri.

Roman Cojuhari a fost desemnat în calitate de administrator interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” în septembrie 2021. Acesta a deținut anterior funcția de director adjunct a instituției publice Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova.