Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Noul ministru al Economiei, Dumitru…

Noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, prezentat colectivului: „Doar împreună vom reuși să obținem rezultatele așteptate de antreprenori”

Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a prezentat, vineri, 18 noiembrie, angajaților ministerului Economiei pe noul conducător al instituției, Dumitru Alaiba.

Șefa Executivului a menționat că Dumitru Alaiba are experiența necesară pentru „a continua cu succes” procesele inițiate în cadrul ministerului, fiind implicat anterior în proiecte economice, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

„Vom continua împreună acțiunile începute și vom munci în echipă. Avem nevoie de unitate și solidaritate pentru a realiza obiectivele noastre majore – să ancorăm R. Moldova în spațiul european și să punem bazele unor procese care, odată cu terminarea crizelor, ne vor aduce mult mai rapid pe calea dezvoltării”, a spus prim-ministra. 

Totodată, șefa Executivului a mulțumit ex-ministrului Sergiu Gaibu pentru activitatea sa în fruntea Ministerului Economiei și reformele demarate.

La rândul său, Dumitru Alaiba a menționat că mizează pe suportul colectivului în activitatea sa

„Forța din spatele meu sunteți dumneavoastră – funcționarii din cadrul ministerului și oamenii care activează în domeniu. Doar împreună vom reuși să obținem rezultatele așteptate de antreprenori”, a afirmat Alaiba. 

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, și ministra Mediului, Rodica Iordanov, au depus vineri, 18 noiembrie, jurământul de învestire în funcție. La eveniment au paticipat președinta R. Moldova, Maia Sandu, și prim-ministra, Natalia Gavrilița.

Dumitru Alaiba este deputat în Parlamentul R. Moldova la al doilea mandat, membru al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate. În perioada 2009-2013, Dumitru Alaiba a activat în cadrul Guvernului condus de Vlad Filat. Ulterior, timp de trei ani, a condus Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul R. Moldova. Este membru fondator al Centrului de Politici și Reforme.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Dumitru Alaiba a obținut în 2021 un salariu de circa 224 947 de lei pentru funcția de deputat. De asemenea, Alaiba declară și compensații/ indemnizații în sumă anuală de 219 929 de lei.