VIDEO/ Slusari: Solicităm ca Usatîi să depună documentele de care dispune

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare au analizat demersul lui Renato Usatîi, care susține că are părți nepublicate din raportul Kroll 2 și a cerut să fie audiat, și așteaptă ca politicianul să prezinte cât mai curând documentele, a anunțat Alexandru Slusari.

„Solicităm respectuos ca Usatîi să depună cât mai urgent documentele de care dispune la secretariatul Parlamentului”, a afirmat acesta, menționând că membrii comisiei vor verifica autenticitatea actelor.

Potrivit președintelui comisiei, dacă materialele prezentate de Usatîi se vor dovedi a fi autentice, acestea vor fi publicate.

Liderul Partidului Nostru susține că ar deține a doua și a treia parte din raportul Kroll 2. Fostul primar de Bălți afirmă că principalul beneficiar al jafului din sistemul bancar ar fi Vladimir Plahotniuc, iar Ilan Șor ar fi fost „administratorul schemei”.

Comisia parlamentară de resort urmează să se întrunească astăzi, la ora 17:00, într-o nouă ședință, în cadrul căreia vor fi audiați, potrivit lui Slusari, fostul speaker Igor Corman, precum și Victor Barbăneagră, ex-viceministru al Finanțelor, și Angela Susanu, fostă directoare adjunctă a Agenției Proprietăți Publice.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *