Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Energocom continuă să achiziționeze cea…

Energocom continuă să achiziționeze cea mai mare parte din energia electrică de la MGRES: „restul necesarului de energie, pentru luna august, urmează a fi acoperit de achiziția de pe OPCOM”

Imagine simbol

Energocom anunță că a fost coordonat graficul de furnizare a energiei electrice de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna august.

Astfel, conform prognozei de consum a energiei electrice pentru luna august, prezentată de furnizorii serviciului universal, de ultimă opțiune și operatorii de sistem, volumul total prognozat al necesarului de consum în august, pentru malul drept, constituie aproximativ 353 de mii de MWh, dintre care aproximativ 13 mii de MWh vor fi asigurați de centralele electrice de termoficare urbane (CET) și producătorii de energie din surse regenerabile (SER), iar aproximativ 311 mii de MWh vor fi achiziționați de la MGRES.

„Prețul de achiziție a energiei electrice produsă de MGRES rămâne neschimbat, având în vedere că achiziția se va face în baza contractului existent, valabil până în septembrie 2023 inclusiv. Restul necesarului de energie, pentru luna august, urmează a fi acoperit de achiziția de pe OPCOM”, se arată într-un comunicat al Energocom.

R. Moldova cumpără energie electrică de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh, începând cu luna martie.