Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Energocom anunță că va achiziționa energie electrică din regiunea transnistreană…

Energocom anunță că va achiziționa energie electrică din regiunea transnistreană și din Ucraina, în luna mai

Sursa: Energocom/Facebook

Societatea pe acțiuni „Energocom” anunță că va procura, pentru luna mai, 290 de mii de MWh de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), ceea ce reprezintă 92% din necesarul de energie electrică. Totodată, R. Moldova reia achiziția de energie electrică din Ucraina, după o pauză de aproape 7 luni pricinuită de atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Prețul pentru energia electrică procurată din regiunea transnistreană constituie 66 de dolari/MWh, agreat luna trecută pentru o perioadă de 6 luni.

Restul energiei electrice va fi achiziționată de la Ukrhidroenergo, un volum total preliminar de 30 mii MWh. Prețul pentru orele de zi constituie 95 de dolari/MWh, iar pentru orele de noapte – 55 de dolari/MWh.

„Este primul contract semnat de SA Energocom care are prețuri distincte pentru orele de zi și de noapte. Luna viitoare compania românească SN Nuclearelectrica SA are programate lucrări de mentenanță”, menționează furnizorul.

În plus, în orele de vârf, Energocom poate achiziționa de pe bursa română OPCOM.

La 31 martie, Energocom a anunțat că, în următoarea jumătate de an, va procura energie electrică de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană. Conform companiei de stat, urmează să fie achiziționate de la MGRES aproximativ 282 mii MWh lunar, ceea ce ar constitui peste 90% din necesarul de energie al malului drept al Nistrului.