Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Energocom a semnat un memorandum…

Energocom a semnat un memorandum de cooperare cu singura bursă autorizată de mărfuri poloneză: „Acest document va fi ca o poarta deschisă pentru a accesa oricând bursa și piața energetica din Polonia”

Societatea pe acțiuni Energocom anunță miercuri, 5 aprilie, că a semnat un memorandum de cooperare cu operatorul pieții de energie electrică și totodată singura bursă autorizată de mărfuri din Polonia – Towarowa Giełda Energii (TGE) S.A. Ceremonia a avut loc la un forum de afaceri moldo-polonez, în ajunul vizitei prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki în R. Moldova.

Documentul deschide noi oportunități de cooperare pentru societatea pe acțiuni cu capital de stat, de a prelua experiența poloneză și de a pătrunde pe o nouă piață.

„Pe lângă schimbul de cunoștințe și expertiza pusă la dispoziție de colegii polonezi, acest document va fi ca o poarta deschisă pentru a accesa oricând bursa și piața energetica din Polonia”, a declarat directorul interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.

„Odată cu semnarea memorandumului de cooperare, TGE a făcut primul pas pe piața de energie din R. Moldova. Există un potențial de investiție care rezultă din nevoia stringentă de modernizare și transformare a economiei din Moldova, iar activitatea companiei noastre este în concordanță cu dezvoltarea relațiilor moldo-poloneze și dorința Chișinăului de a se apropia de Uniunea Europeană”, a spus Piotr Listwoń, vicepreședintele Consiliului de administrație al Towarowa Giełda Energii SA.

În octombrie 2022, SA Energocom s-a înregistrat pe bursa română, după ce a deschis o sucursală și a obținut o licență, iar ulterior a făcut achiziții de energie electrică și gaze naturale.