Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Parlamentul a aprobat în…

DOC Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege cu privire la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și BERD pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de modificare nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor.

Proiectul prevede construcția drumului de ocolire a orașului Vulcănești și reabilitarea segmentului de drum R 34 Hîncești-Leova-Cantemir.

Anterior, prim-ministra Natalia Gavriliția și șefa biroului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare îm R. Moldova, Angela Sax, au discutat în cadrul unei întrevederi proiectele investiționale finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care sunt în derulare în sectorul public, în special, proiectele de reabilitare a drumurilor și proiectul de reabilitare a infrastructurii feroviare.

La 6 octombrie, a fost semnat acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) care prevede oferirea a 23,5 milioane de euro, pentru reabilitarea căilor ferate, a fost semnat, miercuri, 6 octombrie, la Chișinău.

Pe 27 septembrie curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare de circa 24 de milioane de euro, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare. Detalii aici.

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre R. Moldova și BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare a fost semnat, la Chișinău, pe 14 noiembrie 2014.