Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Au fost publicate contractele…

DOC Au fost publicate contractele de livrare a energiei electrice, semnate în 2022 între „Energocom” și MGRES

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat, pe 24 ianuarie, despre publicarea contractelor semnate pe parcursul anului 2022 între compania de stat „Energocom” și Centrala de la Cuciurgan (MGRES), privind livrarea energiei electrice pentru malul drept al Nistrului.

În total, au fost publicate nouă documente, contracte și anexe, de achiziție a energiei produse de MGRES. Ultimul document, semnat pe 27 decembrie 2022, este o anexă la contractul din 3 decembrie 2022, care prevede prețul de 0,073 lei/kWh, pentru perioada decembrie 2022 – 1 februarie 2023.

Contractul încheiat între Energocom și MGRES pe 29 aprilie, pentru livrările pentru luna mai 2022

Anexă la contractul semnat pe 29 aprilie, privind prelungirea înțelegerii de livrare a energiei

Anexă la contractul din 29 aprilie

Contractul încheiat între Energocom și MGRES pe 27 iunie, privind procurarea energiei electrice pentru perioada 1 iulie – 1 septembrie 2022

Anexă la contractul semnat pe 27 iunie

Contractul încheiat între Energocom și MGRES pe 31 august, privind procurarea energiei electrice pentru perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2022

Anexă la contractul din pe 31 august, privind livrarea energiei până pe 1 noiembrie

În noiembrie, în lipsa unui contract de livrare a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), după ce Gazprom a redus cantitatea de gaze naturale furnizată, R. Moldova a cumpărat energie electrică din România.

Compania de stat Energocom a semnat, pe 3 decembrie, un contract de livrare a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), controlată de o companie de stat din Rusia, pentru luna decembrie, astfel întreaga cantitate de gaze naturale livrată de Gazprom merge spre regiunea transnistreană. În schimbul celor 5,7 milioane de metri cubi de gaze livrate de Gazprom, malul drept achiziționează energie electrică.

Contractul de livrare a energiei electrice semnat, pe 3 decembrie, cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES)

Anexă la contractul din pe 3 decembrie 2022, privind livrarea energiei până pe 1 februarie 2023