Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   CNAM raportează majorarea veniturilor proprii

CNAM raportează majorarea veniturilor proprii

În primele cinci luni ale anului curent, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii de aproape 2,8 miliarde de lei. Conform unui comunicat emis de CNAM, acumulările respective au fost în creştere cu 69 de milioane, adică 3,6%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au constituit aproape 1 miliard 858 de milioane de lei, cu 45,5 milioane mai mult faţă de perioada similară din 2019.

În acelaşi timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depăşit 119 milioane, fiind în creştere cu circa 13 milioane comparativ cu primele cinci luni din anul trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie aproape 31 de milioane de lei, cu 11 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din 2019.