Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Care este prețul de achiziție…

Care este prețul de achiziție a gazelor naturale furnizate de „Gazprom” pentru luna ianuarie. Detalii de la șeful „Moldovagaz”

În luna ianuarie, prețul de achiziție a gazelor naturale furnizate de concernul rus „Gazprom” companiei „Moldovagaz” va fi de aproximativ 1 230 de dolari pentru mia de metri cubi, anunță miercuri, 4 ianuarie, președintele Consiliului de administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Întreaga cantitate de gaze naturale este livrată regiunii transnistrene, în schimbul producerii energiei electrice pentru malul drept al Nistrului, conform lui Ceban.

„Conform formulei de determinare a prețului de achiziție, valoarea finală a acestuia va fi stabilită după data de 10 ianuarie 2023 (…)”, a spus Ceban într-o postare pe contul său de Telegram.

În luna decembrie, volumul de gaze naturale care a fost livrat companiei „Moldovagaz” de către „Gazprom” a fost de 5,7 milioane de metri cubi pe zi.

Întreaga cantitate de gaze naturale livrată de „Gazprom” în luna decembrie a ajuns în regiunea transnistreană după ce S.A. „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES).

Chișinăul și Tiraspolul au convenit că aibă aceeași înțelegere pentru ianuarie, februarie și martie. Malul drept va primi întreagă cantitate de energie electrică la prețul de 73 USD/MW. „La finalul lunii decembrie vom continua discuțiile și voi informa despre rezultate”, a anunțat anterior viceprim-ministrul Andrei Spînu.