Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   ANRE anunță că există „premise…

ANRE anunță că există „premise de micșorare a prețurilor la energia electrică”

Imagine simbol

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează miercuri, 28 iunie, că urmare a ultimelor evoluții pe piața de energie electrică și în baza analizelor efectuate, constată premise de micșorare a prețurilor pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune.

În acest context, Agenția anunță că examinează „în regim urgent” solicitările furnizorului Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și ale operatorului sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A.

Totodată, ANRE a solicitat S.A „Furnizare Energie Electrice Nord” să prezinte cererea de ajustare a prețurilor care va fi examinată la momentul depunerii.

Agenția preconizează organizarea ședinței publice în care vor fi discutate noile prețuri și tarife pe parcursul săptămânii viitoare.

De la mijlocul lunii aprilie, consumatorii Premier Energy, din centrul și sudul țării, achită 2,99 lei/kWh, fără TVA, iar consumatorii operatorului S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, din nordul republicii, achită 3,58 lei/kWh.