Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Administrația Aeroportului solicită autorităților…

DOC Administrația Aeroportului solicită autorităților să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei Avia Invest

Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a solicitat autorităților să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei. Avia Invest, compania concesionară a AIC, anunță că nu are nici o datorie către Autoritatea Aeronautică Civilă și bugetul de stat și și-a onorat toate obligațiunile.

„Toate plățile pentru serviciile de supraveghere către AAC, precum și impozitele aferente activității economice ale companiei către bugetul public sunt achitate.  Procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat. Atașat comunicatului vedeți copia Încheierii executorului judecătoresc privind încetarea procedurii de executare. 

Prin urmare, administrația Aeroportului Internațional Chișinău solicită autorităților și implicit AAC să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei, ținând cont de faptul că Avia Invest și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și Bugetul de stat.

În caz contrar, continuarea acestor acțiuni din partea autorităților ar demonstra încă o dată natura și intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice”, anunță Avia Invest.

La 18 mai premierul Ion Chicu a anunțat că statul va solicita declanșarea procedurii de insolvabilitate a „Avia Invest”, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, care a înregistrat o datorie restantă față de stat în sumă de peste 22 de milioane de lei. 

AAC a informat anterior că la 1 mai 2020, „Avia Invest” SRL, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău a înregistrat o datorie restantă față de AAC în sumă de peste 22 de milioane de lei. În aceste condiții, AAC a solicitat executorului judecătoresc, la data de 5 mai, intentarea dosarului de executare, cu aplicarea măsurilor de asigurare, pentru cele 22 de milioane de lei, în adresa „Avia Invest” SRL, iar conturile companiei au fost blocate.