Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   120 de zile de anchetă/…

120 de zile de anchetă Privatizările sonore din ultimii ani, în vizorul Parlamentului

În următoarele 120 de zile o comisie de anchetă a Parlamentului, condusă de deputatul Igor Munteanu, va evolua modul în care au fost privatizate propritățile publice începând cu anul 2013.

În cadrul unei conferințe de presă, Igor Munteanu a anunțat că Agenția Proprietății Publice (APP) a pus deja la dispoziția Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începînd cu anul 2013 lista tutror bunurilor supuse privatizării.

„Comisia va evalua conformitatea privatizării și proiectelor de parteneriat public-privat și concesiunilor cu prevederile legale în vigoare”, a declarat Munteanu, precizând că prioritar vor fi investigate câteva cazuri sonore de privatizare și concesionare, cum ar fi AirMoldova, Tutun CTC sau Aeroportul Internațional Chișinău.

Printre criteriile în baza cărora vor fi selectate cazurile, susține Munteanu, se numără: conformitatea aplicării legii, numărul de investigații care s-au făcut referitor la anumite bunuri, numărul de expunere a bunurilor la licitații, cota statului mai mare de 50%.

Potrivit lui Munteanu, pentru audieri în Parlament vor fi invitați „martori-cheie”, dar și jurnaliști de investigație. Totodată, cazurile identificate și analizate de Comisie vor fi transmise organelor de drept pentru anchetare.