Temperaturi record in Europa

Europa este traversată de un val saharian de căldură, iar temperaturile au atins chiar și 47 de grade Celsius în unele zone, scrie digi24.ro. Temperaturi-record sunt înregistrate în Spania, Franța, Gregia, Italia sau Croația, Romania, iar R. Moldova se află sub cod portocaliu de caniculă. Afectate de căldura sufocantă sunt și Ungaria, Serbia, Albania sau Polonia, noteaza sursa citata.

Italienii au supranumit valul de caniculă „Lucifer” și le-au recomandat oamenilor să nu iasă din case, în special la orele amiezii, când temperaturile ating 45 de grade Celsius la umbră.

Temperaturile anormal de mari și lipsa precipitațiilor a favorizat izbucnirea mai multor incendii violente de vegetație în Portugalia sau în Franța, unde 12.000 de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor.

Autoritățile din Viena au interzis plimbările cu caleașca, întrucât temperaturile au depășit și aici 35 de grade Celsius.

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Europa a fost de 48 de grade Celsius, în Atena, în 1977. Iar săptămâna aceasta, temperaturile maxime înregistrate au atins 43,4 grade în Turcia și 42,8 grade în Cordoba, Spania și în Frosinone, Italia.

Stirileprotv.ro anunta ca in judeţul Iaşi doi bărbaţi care lucrau pe câmp în soare au căzut seceraţi. Unul dintre ei a murit, iar celălalt este în stare critică.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Canicula va afecta shi agricultura, fiind seceta. irigati nu este, bani pentru sisteme de irigare nu este, de proiecte pe tema asta, doar vorbe se aud, da nu se face nimic, nimeni nici nu se skarpina, macar.
    Dac te uiti peste Prut, se vede ca la romini merg sisteme de irigatsi, da la noi nu. Shi pe nimeni nu intereseaza, de soarta sarmanului gospodar de la tsara, cari abia ishi mai duce zilele … Rushine la guvern… !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *