Moldo Crescendo trece Prutul!

Festivalul de Muzică Clasică de la Chișinău „Moldo Crescendo” își propune, la cea de-a patra ediție, să ajungă și în cele mai mari orașe ale României. Au lansat o campanie de colectare de fonduri, astfel întreabă: Doriți să vă cântăm?

Festivalul „Moldo Crescendo” a fost organizat pentru prima dată în anul 2015, la Chișinău, la inițiativa unor tineri muzicieni din Basarabia, care în acel moment își făceau studiile în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, Turku, Cluj, București, Moscova etc.

Din 2015 au dat peste 25 de concerte în 11 localități din Moldova. În 2017, cu proiectul „Bach la Casa de Cultură” au dus muzica lui Bach, Beethoven, Dvorak, Enescu în nouă case de cultură din R. Moldova, în unele din ele muzica clasică nu răsunase niciodată.

„La ediția 4-a vrem să continuăm tradiția începută cu zece concerte: trei în Moldova – Chișinău, Bălți și Cahul și șapte în România – Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și București. În afară de Chișinău și București. Acum suntem în căutare de susținători”, susțin tinerii muzicieni.

Intrarea la toate concertele organizate de ei va fi gratuită.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *