Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Moldo Crescendo trece Prutul!

Moldo Crescendo trece Prutul!

Festivalul de Muzică Clasică de la Chișinău „Moldo Crescendo” își propune, la cea de-a patra ediție, să ajungă și în cele mai mari orașe ale României. Au lansat o campanie de colectare de fonduri, astfel întreabă: Doriți să vă cântăm?

Festivalul „Moldo Crescendo” a fost organizat pentru prima dată în anul 2015, la Chișinău, la inițiativa unor tineri muzicieni din Basarabia, care în acel moment își făceau studiile în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, Turku, Cluj, București, Moscova etc.

Din 2015 au dat peste 25 de concerte în 11 localități din Moldova. În 2017, cu proiectul „Bach la Casa de Cultură” au dus muzica lui Bach, Beethoven, Dvorak, Enescu în nouă case de cultură din R. Moldova, în unele din ele muzica clasică nu răsunase niciodată.

„La ediția 4-a vrem să continuăm tradiția începută cu zece concerte: trei în Moldova – Chișinău, Bălți și Cahul și șapte în România – Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și București. În afară de Chișinău și București. Acum suntem în căutare de susținători”, susțin tinerii muzicieni.

Intrarea la toate concertele organizate de ei va fi gratuită.