„Descoperiri fotografice” pe căile turistice ale Moldovei

12 fotografi din țară și de peste hotare au făcut peste 2000 de imagini prin care au surprins frumusețile nevăzute ale Moldovei. Tinerii au străbătut țara noastră în lung și în lat timp de șase zile în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului fotografic „Discover the routes of life”. Participanții au vizitat 16 locuri de interes turistic din Moldova și au parcurs aproximativ 1200 de kilometri.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 3 – 8 august și a fost organizat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și
Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

Turul „Discover the routes of life” are drept scop promovarea țării noastre ca destinație turistică atât pe plan extern, cât și pe plan intern, cu ajutorul rețelei de followeri ai fotografilor străini și locali, dar și pentru îmbogățirea portofoliului de fotografii turistice ale Moldovei.

„Turismul este industria cu cel mai rapid ritm de creștere la nivel mondial, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a țării. Ne bucurăm că cea de-a doua ediției a turului fotografic va completa portofoliul de imagini turistice ale Moldovei, iar cu ajutorul acestora turiștii străini ne vor descoperi țara. Pozele de calitate sunt esențiale pentru consolidarea unui brand de țară turistic și, respectiv, contribuie la dezvoltarea sectorului turismului”, susține Sergiu Botezatu, manager superior de proiecte, USAID Moldova.

Laura Masi, participant, Italia: „N-am crezut că într-o bună zi am să vizitez această țară. Este într-adevăr o destinație puțin cunoscută, precum și tradițiile, și originile care o fac atât de bogată. Moldova își redescoperă istoria și are o mare dorință să o împărtășească cu restul lumii. Peisajele rurale sunt necontaminate. Oamenii sunt simpli, autentici, politicoși și se bucura să aibă oaspeți la masa lor. Și apoi, utilizarea celor mai noi tehnologii de vinificație permite producerea unui vin excelent care, combinat cu bucatele tradiționale, este o explozie de arome.”

Alexandru Damian, participant, România: „Nu-mi creez niciodată vreo așteptare, apropo, de locurile pe care urmează să le vizitez. Îmi place să descopăr la fața locului și să nu mă las influențat de alte păreri sau promovări comerciale. Venind pentru prima oară în Moldova, am descoperit acea ospitalitate binecunoscută în regiune, dorința de recunoaștere internațională și acea pasiune și mândrie națională față de lumea vinului, lucruri pe care le apreciez din plin.”

Cele mai frumoase poze au fost prezentate în cadrul unui eveniment public desfășurat în incinta Aeroportului Internațional Chișinău – primul punct de întâlnire a oaspeților străini cu țara noastră.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    De am ave mai multi tineri asha inimoshi,cari sa prezinte tara noastra frumoasa peste tot, chiar shi prin imazhini foto. Ca tare mai ducem lipsa de oameni de omenie shi de patrioti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *