Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Serviciul Starlink al companiei SpaceX…

Serviciul Starlink al companiei SpaceX a devenit disponibil în R. Moldova

Captură de ecran

Compania SpaceX a miliardarului american Elon Musk a anunțat joi, 4 august, că sistemul Starlink, care oferă acces la internet de mare viteză, este disponibil acum și în R. Moldova.

Potrivit site-ului Starlink, echipamentul necesar pentru conectarea la internet și livrarea acestuia ar costa aproximativ 17 mii de lei, la care se adaugă suma de circa 2 300 de lei lunar pentru servicii.

În luna martie, la scurt timp după începerea agresiunii Rusiei în Ucraina, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că serviciul Starlink al companiei SpaceX va oferi servicii de conexiune la internet în punctele de trecere a frontierei și punctele de triere a refugiaților.

„CSE a oferit companiei dreptul de prestare a serviciilor de internet, prin derogare de la procedura ordinara de acreditare. Serviciul Starlink va fi oferit gratuit și va fi gestionat în parteneriat cu Serviciul Tehnologii Informaționale și Securitate Cibernetice și S.A. Moldtelecom din R. Moldova”, anunța atunci Guvernul.

Starlink este o constelație de sateliți construită de SpaceX pentru a oferi acces la internet prin satelit. Aceasta are până în prezent o constelație de peste 500 de sateliți pe orbită .