Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FIRST LEGO League, ediția a…

FIRST LEGO League, ediția a III-a

La 20 februarie, începând cu ora 9:30, la Artico va avea loc FIRST LEGO League.

FIRST LEGO League este o competiție în domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Competiţiile FIRST LEGO League se desfăşoară în prezent în circa 100 de țări, 300.000 de copii din întreaga lume participând în cadul evenimentelor.

FIRST LEGO League își propune să sporească interesul tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică și să-i motiveze să urmeze o carieră în aceste domenii. În cadrul competiției participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din matematică și știință, elaborează soluții inovative pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Echipele FIRST LEGO League concurează la patru probe: Proiectul, Valorile Fundamentale, Designul Robotului și Robotul în Misiune. Un juriu compus din profesionişti din diferite domenii evaluează prestaţia participanţilor şi decide în privinţa învingătorilor în cele patru probe şi a Campionului FIRST LEGO League care obține cel mai mare scor cumulativ.

În R. Moldova FIRST LEGO League este organizat de Proiectul de Competitivitate al USAID și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), în colaborare cu ONG Robootika din Estonia și cu suportul StarNet și Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO. Competiţia se desfășoară cu susținerea și sub patronajul Ministerului Educației din R. Moldova.

Competiția se desfășoară în cadrul Programului „ROBOCLUB”, lansat în martie 2014.