Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Excursii în România pentru 10.000…

Excursii în România pentru 10.000 de basarabeni

Zece mii de basarabeni vor explora cele mai pitorești și atractive locuri turistice din România în perioada 1 – 30 august. La inițiativa Platformei unioniste Acțiunea 2012, aceștia vor avea șansa să cunoască inegalabilele frumuseți din țară, pe trasee care includ popasuri la munte, plimbări urbane ghidate, vizite la mănăstiri și la casele memoriale ale unor personalități cunoscute pe ambele maluri ale Prutului.

„Îi invităm pe cetățenii R. Moldova să ia parte la o experiență de neuitat, să își creeze amintiri plăcute, o imagine corectă despre România și să lege noi prietenii. După ce vor surprinde esența acestei țări, vor putea reveni în stânga Prutului ca adevărați ambasadori ai istoriei și culturii comune bogate”, a declarat Elena Podoleanu, reprezentant al Acțiunii 2012.

Desfășurate în toate provinciile istorice ale României, tururile vor porni din Chișinău sau, la cerere, din alte localități unde se formează grupuri organizate. Piatra Neamț – Cheile Bicazului – Lacul Roșu – Toplița, Iași – Piatra-Neamț, Iași –Suceava – Putna sunt câteva dintre traseele destinate celor 10.000 de basarabeni. Transportul se va face cu autocarul, iar taxa de participare este de 300 de lei MDL și include transport, 2 nopți de cazare și mesele de dimineață și seară. Pentru înscrieri și alte detalii apelați numărul de telefon 068409970.

În 2014, Platforma a adus în România 3000 de tineri basarabeni, care și-au petrecut câte trei zile în București sau în alte locații dinamice, suprinzătoare și încărcate de tradiții: Durău (județul Neamț), Sfântu Gheorghe (județul Covasna), Călărași (la Dunăre), Galați și Venus.