CIVIC FEST 2017: Când, unde și cine poate participa

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional „CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni” va avea loc la Chişinău, în zilele de 29-30 septembrie 2017, anunță organizatorii, într-un comunicat de presă.

CIVIC FEST constituie cel mai important eveniment dedicat societăţii civile, care reuneşte ONG-urile din ţară şi din străinătate, proiectele de succes ale acestora şi oamenii cu spirit civic activ, care vor să susţină şi să promoveze dezvoltarea comunităţii prin angajament şi implicare.

Organizatorii anunță că festivalul va cuprinde un program vast, divers şi captivant, cu traininguri şi sesiuni, târguri şi ateliere, flash-mob-uri şi prestaţii artistice.

29 septembrie, Summit Events, Chișinău, str. Tighina 49/3, orele 09.00 – 18.00
#PARTICIPARE CIVICĂ
CETĂŢENI ACTIVI, COMUNITĂŢI PROSPERE
Tematica acestei zile are drept scop atragerea și motivarea tuturor actorilor și cetățenilor de rând să susțină dezvoltarea comunităților prin generarea de noi idei, inițiative și proiecte de succes în diferite domenii. Se vor organiza paneluri de prezentare a proiectelor, traininguri și sesiuni de networking menite să încurajeze implicarea activă a cetățenilor în realizarea schimbărilor sociale.

30 septembrie, Centrul Shopping MallDova, Chișinău, strada Arborilor 21, orele 10.00 – 19.00
#EXCELENŢĂ CIVICĂ
INSPIRĂM, ÎMPĂRTĂŞIM, DEZVOLTĂM
Tematica acestei zile urmărește încurajarea și promovarea unei poziții civice active, bazate pe responsabilitate, angajament și implicarea efectivă a cetățenilor în realizarea schimbărilor sociale. Un Târg al ONG-urilor (organizat la parterul MallDova) va aduce la cunoștința participanților proiectele și cauzele societății civile care s-au bucurat de succes la nivel local și național, precum și se vor mai organiza ateliere creative, flashmob-uri, prestații artistice și sesiuni de networking.

„Cel mai important festival al cetățenilor are nevoie de tine! Dacă îți pasă de țara în care trăiești și vrei să fie mai bine acasă, vino la Civic Fest 2017 și contribuie la dezvoltarea societății civile din R. Moldova! Reprezentanții ONG-urilor care doresc să-și prezinte proiectul, istoria de succes, atelierul de creație, acțiunea civică, flash mob-ul sau expoziția realizărilor în cadrul CIVIC FEST 2017, sunt rugați să se înregistreze, completând acest FORMULAR DE PARTICIPARE, până pe data de 18 septembrie curent. Participarea este gratuită. Voluntarii care doresc să contribuie la buna organizare a celui mai important festival al cetățenilor și să-și dezvolte creativitatea, descopere propriul potenţial şi alte competenţe utile pentru viitorul său, sunt rugaţi să completeze acest FORMULAR DE VOLUNTARIAT, până pe data de 15 septembrie curent”, se precizează în comunicat.

CIVIC FEST 2017 este organizat și implementat de către Asociația Obștească „Synergetica Eur/Est” cu suportul oferit de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Ziarul de Gardă este unul dintre partenerii media ai evenimentului.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *