Principală  —  IMPORTANTE   —   Ștefan Gligor anunță lansarea unei…

Ștefan Gligor anunță lansarea unei noi formațiuni politice – „Partidul Schimbării”. Un consilier prezidențial printre fondatori

Avocatul și comentatorul politic Ștefan Gligor anunță oficial crearea unei noi formațiuni politice. În aceste clipe, Gligor, alături de susținătorii săi lansează un grup de inițiativă. Printre cei prezenți este și actualul consilier prezidențial Sergiu Tofilat.

Tofilat spune că a anunțat-o pe președinta Maia Sandu de intenția sa și crede că funcția sa de consilier prezidenția nu-l împiedică să participe într-un proiect politic. „Am venit la președinție urmărind interesul public” și speră să continue activitatea sa în funcția de consilier.

O altă persoană care se alătură proiectului este cunoscutul patron de restaurant, Sergiu Postică. În iunie 2020, în plină pandemie de COVID-19 a publicat un material video în care spunea că ar cunoaște cazuri când rudelor unor persoane decedate li s-ar fi propus bani pentru ca acestea să semneze acte care să constate că decesul a fost provocat de noul tip de coronavirus. Clipul video publicat de Postică a adunat aproape un milion de vizualizări, însă ulterior a fost șters de autor. 

Potrivit lui Ștefan Gligor, noua formațiune care se va numi „Partidul Schimbării” „ va contribui la schimbarea elitelor corupte și va promova solidarizarea societății în jurul unui concept de bună guvernare a Republicii Moldova”.

Dacă va fi înregistrat, noua formațiune va fi al 51-a în Registrul Partidelor Politice din Republica Moldova.