Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin:…

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin: „Cred că șansele ca Ilan Șor să fie extrădat sunt mai mari acum”. Detalii despre bunurile sechestrate

După ce joi, 13 aprilie, Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare, Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, fiind invitata unei emisiuni TV, a venit cu noi detalii despre condamnarea președintelui Partidului Șor.

Șefa Procuraturii Anticorupție a explicat că suma anterior sechestrată de 5 miliarde de lei va fi confiscată și plătită către Banca de Economii.

Au fost puse sub sechestru bunuri de peste 7 miliarde de lei, dar asta include nu doar bunurile lui Ilan Șor. Suma bunurilor care îi aparțin lui Ilan Șor este în jur de 1 miliard de lei”, a mai precizat aceasta.

Totodată, Dragalin a afirmat că, după părerea ei, acum șansele ca Ilan Șor să fie extrădat de către autoritățile din Israel au crescut, după ce decizia Curții de Apel Chișinău va deveni executorie.

Eu cred că acum, odată ce avem o decizie definitivă, asta o să ajute argumentul de ce el trebuie extrădat și adus în Moldova”, a spus șefa Procuraturii Anticorupție.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, joi, 13 aprilie 2023, la ora 17:55, după două zile de dezbateri judiciare, Curtea de Apel Chișinău, a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, care face parte din dosarul ,,Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de 5 ani. Potrivit deciziei, Ilan Șor urmează să restituie Băncii de Economii, aflată în procedură de lichidare, circa 5,2 miliarde de lei.