Principală  —  Ştiri   —   Reacția ministrului Energiei la promisiunea…

Reacția ministrului Energiei la promisiunea bașcanei despre gazul la preț de 10 lei: „Ei promit mai frumos decât se poate face”

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a venit cu o reacție la promisiunea bașcanei Unității Teritoriale Autonome (UTA) Găgăuzia, Evghenia Guțul, că locuitorii regiunii ar urma să plătească un tarif de 10 lei pentru metrul cub de gaz. Acesta susține „Şor promite gaz ieftin, noi facem. E adevărat, ei promit mai frumos decât se poate face”.

Din 8 iunie, consumatorii casnici din R. Moldova achită 16,73 de lei (fără TVA), sau 18,06 (cu TVA), pentru un metru cub de gaze naturale.

În timp ce ei furnizează doar ştiri, Energocom a reuşit să procure suficient gaz până în februarie şi la prețuri mult mai mici decât ne oferă Gazprom, fapt care ne-a permis să reducem tariful la gaz la 16,73 lei pentru consumatorii casnici.

Şi să-l întrebați pe Şor unde e acel miliard de metri cubi, poate tot acolo unde e şi miliardul de dolari?”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, atașând două link-uri: unul spre anunțul bașcanei și altul al susținătorului ei, oligarhul fugar Ilan Șor.

În textul său din 25 aprilie curent, Șor anunța că a negociat un preț special pentru gaz și electricitate pentru locuitorii din Găgăuzia, Orhei și Taraclia, menționând că sunt „teritorii controlate” de el.

Ieri, 31 noiembrie, bașcana a făcut anunțul pe rețelele de socializare, fără a menționa compania care urmează să vândă gaze naturale în Găgăuzia și nici de când ar urma să fie schimbat furnizorul. Totuși, a zic că ar fi vorba despre o companie turcă, care a semnat un contract cu un operator licențiat din Moldova pentru a livra acest gaz la un preț special.

Ulterior, East Gas Energy Trading a transmis un comunicat în care declară că „compania nu are înțelegeri de livrare a gazelor naturale către UTA Gagauzia sau alte unități administrative teritoriale din Republica Moldova”.