Principală  —  IMPORTANTE   —   Promo-LEX: Andrian Glijin, una din…

Promo-LEX: Andrian Glijin, una din cele 4 persoane răpite de Tiraspol este acuzat de regimul separatist de „trădare de patrie” și riscă până la 20 de ani de închisoare

Imagine-simbol; sursa: moldovenii.md

Organizația Promo-LEX a venit cu noi detalii legate de răpirile cetățenilor moldoveni de săptămâna trecută efectuate de regimul de la Tiraspol. Potrivit primelor informații, Adrian Glijin, una din cele 4 persoane dispărute a primit deja 60 de zile de arest din partea structurilor de forță din stânga Nistrului și este acuzat de „trădare de patrie”.

Într-un comunicat al Promo-LEX se spune că Adrian Glijin risă între 12 și 20 de ani de închisoare, iar rudele sale nu au fost informate despre măsurile procesuale care se iau în adresa sa.

„ Mai mult ca atât, nu au recepționat nici un document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian (avocat care i-a fost oferit din oficiu), structurile de la Tiraspol refuză să ofere careva acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret. Între timp, rudele lui Adrian au expediat în adresa structurilor de facto de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: asigurarea dreptului la întrevedere cu Adrian în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente”, se arată în comunicat.

Promo-LEX face și un apel către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova să se implice în acest caz.

„În acest context, solicităm autorităților constituționale de la Chișinău să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian, și, în final, să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol”, se mai spune în comunicat.

Săptămâna trecută, potrivit Promo-LEX, dar și a lui Alexandru Jizdan, șeful Comisiei de Apărare a Parlamentului, 4 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova au fost răpiți din orașul Camenca, stânga Nistrului de către reprezentanți ai structurilor de forță de la Tiraspol.

Un polițist și un angajat al ASP au fost eliberați, însă despre soarta celorlalte 2 persoane nu se cunoștea nimic.