Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Promo-Lex: Noi precizări în legătură…

Promo-Lex: Noi precizări în legătură cu cele 4 persoane răpite în stânga Nistrului

Asociația Promo-LEX a oferit noi detalii despre cele patru persoane care au fost răpiți miercuri, 7 octombrie, de către așa-numitele forțe de ordine din regiunea transnistreană.

Potrivit reprezentanților asociației, ieri 8 octombrie, în jurul orelor 20:00, cetățenii Amarfi Andrei și Puris Alexandru au ajuns acasă. Ambii afirmă că fizic se simt bine și nu au fost torturați.

În legătură cu Glijin Adrian, mama și soția acestuia afirmă că, încă nu cunosc absolut nimic despre el. De asemenea, nu există nici o informație despre o altă persoană răpită, Mînzarari Stanislav.

Potrivit lui Alexandru Puris, cetățean al R.Moldova, el a fost reținut pe 8 octombrie, la ora 01:00, din propria casă din or. Camenca, de către persoane mascate. A fost încătușat, i s-a pus o glugă pe față și, fiind doar în lenjerie și șlapi, a fost urcat într-un microbuz și dus la Tiraspol, unde a fost deținut într-un Izolator al structurilor de securitate locale.

Între timp, la domiciliul acestuia din or. Camenca (stânga Nistrului) colaboratorii structurilor de securitate au desfășurat percheziții în prezența tatălui, care suferă de probleme cardiace. Perchezițiile au început în jurul orelor 03:00 și au durat 2-3 ore. Colaboratorii structurilor de securitate au confiscat: computer, laptop, telefon, bani (aproximativ 6000 lei MDL, 2000 ruble RMN); și alte surse de stocare a informației.

Promo-Lex notează că pe parcursul zilei de 8 octombrie, Alexandru Purisa fost audiat și i s-a adus la cunoștință că este acuzat de spionaj în favoarea Republicii Moldova. La finalul zilei, i s-a comunicat că în privința lui a fost aplicată măsura preventivă ”interdicția de a părăsi regiunea”.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne(MAI) au anunțat ieri eliberarea angajatului IP Florești și a altui cetățean, angajat al Agenției Servicii Publice(ASP), răpiți miercuri, 7 octombrie, de către așa-numitele forțe de ordine din regiunea transnistreană, au fost eliberați. Totodată, nu se cunoaște nimic despre celelalte două persoane, întrucât președintele comisiei parlamentare „Comisia securitate națională, apărare și ordine publică”, Alexandru Jizdan, a declarat joi, 8 octombrie, că pe parcursul zilei de miercuri, 7 octombrie, în total, patru persoane au fost răpite de către așa-numitele forțe de ordine din stânga Nistrului.

Ca urmare, a fost luată decizia de a fi instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale, din care fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții responsabile de gestionarea acestui caz.