Principală  —  Ştiri   —   Prezidențiale/ Socialiștii își declară susținerea…

Prezidențiale Socialiștii își declară susținerea pentru liderul lor informal, Igor Dodon

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își declară susținerea în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie pentru liderul său informal, Igor Dodon.

Într-un comunicat de presă PSRM face referire la faptul că Dodon este cunoscut „ca o persoană care susține în mod constant statalitatea moldovenească, valorile tradiționale, unificarea țării și pacea interetnică în societatea noastră”.

Igor Dodon este un economist profesionist și competent, familiarizat pe deplin cu nevoile și cerințele economiei naționale a țării”, mai spun socialiștii.

Reprezentanții PSRM declară că susțin toate inițiativele înaintate de Igor Dodon în programul său electoral: protecția socială a populației, dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate, politica demografică, consolidarea și îmbunătățirea sistemului de învățămînt, reabilitarea zonelor rurale, industrializarea și dezvoltarea sectorului agricol, modernizarea infrastructurii de transport.

Socialiștii fac referire și la „o nouă reformă constituțională în domeniul justiției și interzicerea turismului politic”.

„Pentru a consolida pacea civilă și interetnică, considerăm că este necesară adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor, în care limba moldovenească să păstreze statutul de limbă de stat unică pe teritoriul țării, iar limba rusa să devină limba oficială a comunicării interetnice„, se mai arată în comunicatul citat.

„Susținem cursul către o politică externă echilibrată, către consolidarea relațiilor cu Federația Rusă și Uniunea Europeană, precum și cu vecinii noștri cei mai apropiați – România și Ucraina. PSRM se declară pentru păstrarea și consolidarea statutului neutru al Republicii Moldova. Totodată, PSRM pledează pentru participarea activă a Republicii Moldova la noi proiecte de integrare în spațiul post-sovietic, precum Uniunea Economică Eurasiatică. Reamintim că Republica Moldova a primit statutul de observator oficial în UEEA și a semnat un Memorandum de Cooperare cu această organizație anume în perioada în care țara noastră a fost condusă de Igor Dodon”, se maia rată în comunicatul remis de PSRM.

De menționat că Igor Dodon a renunțat la șefia PSRM atunci când a fost învestit în funcția de președinte al țării, dar s-a declarat lider informal al socialiștilor. În cadrul scurinului din 1 noiembrie acesta a decis să candideze în calitate de independent.