Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Un candidat aduce acuzații…

VIDEO Un candidat aduce acuzații grave de încălcări în procesul de numărare a voturilor

Alexandru Bujorean, candidat independent pe circumscripția nr. 41, publică pe o pagină socială un video în care susține că la ora 21.05, procesele-verbale de numărare a voturilor erau deja semnate de membrii biroului electoral nr. 1 din Leova, amplasat pe teritoriul LT „C. Spătaru”, înainte ca pe acte să fie indicate rezultatele votării. 

„Închipuiți-vă ce va face guvernarea cu acest proces-verbal și ce rezultate, ce cifre poate să indice aici. În cazurile acestui birou, alegerile au fost legiferate înainte ca să aibă loc procesul de numărare. După contestația depusă de mine și achipa mea,  membrii consiliului electoral de circumscripție de nivelul doi au solicitat membrilor biroului să anuleze aceste procese-verbale, să le ascundă până la urmă, și să completeze alte procese-verbale”, declară Alexandru Bujorean.

Potrivit acestuia, astfel de situații au fost înregistrate și în alte birouri electorale, respsectiv, pot constitui temei ca alegerile să nu fie recunoscute.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza în timp real rezultatele alegerilor în circumscripția națională și circumscripțiile uninominale.